NOVA JALADUTA NOVOSTI #37
(SRPANJ, KOLOVOZ I RUJAN 2022.)

NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

Dragi bhakte, prijatelji i dobronamjernici ISKCON Zagreb hrama Nova Jaladuta,

donosimo vam neke od značajnih događaja koji su obilježili posljednja tri mjeseca - srpanj, kolovoz i rujan.

Vaši sluge s Nove Jaladute

PUTOVANJE U RIJEKU

Od sredine do kraja srpnja naši brahmacariji su proveli u Rijeci, gdje su bili uključeni u razne propovjedačke aktivnosti, osobito harinam i dijeljenje knjiga. Ugostio ih je Bhimasena das kojem se ovim putem od srca zahvaljujemo. Zahvaljujemo i Riječkim bhaktama koji su im se u više navrata pridružili u harinamu i sankirtanu. Hvala i roditeljima koji su svoju djecu poslali kao dodatno pojačanje u provođenju njihove misije.

Sveukupno je u ovoj turneji održano 10 harinama i 3 izlaska u dijeljenje knjiga. Podijeljene su 343 knjige

KAMP U LICI

Nakon poduže stanke, na veliko zadovoljstvo svih bhakta u regiji, u Ličkoj Jesenici se ponovno održao Ljetni kamp. Obitelj Murari Gupte prabhua i mataji Sundari otvorila je vrata vlastitog doma i dvorišta mnoštvu posjetitelja, gladnih duhovne ekstaze i sadhu-sange. Posebno smo sretni i zahvalni što su ove godine Kamp posjetili i "naši" Sri Sri Gaura Nitai i Srila Prabhupada.

HARINAM-SANKIRTAN S BHAKTAMA IZ ATLANTE

Slave sankirtan skupine iz američkog grada Atlante poznate su po cijelome svijetu. Imali smo čast pobliže ih upoznati i vidjeti u akciji kada su nakon Ličkog kampa posjetili Zagreb, gdje smo zajedno s njima jednog poslijepodneva izašli u harinam-sankirtan.

JANMASTAMI I RADHASTAMI MINI-MARATONI

Želja nam je da prije svakog velikog vaišnavskog festivala imamo mini-maraton dijeljenja knjiga u trajanju 6-7 dana, kao ponudu Krišni povodom Njegove pojave ili neke druge prigode. Prepoznali smo da su ovakvi pothvati povećanih intenziteta dijeljenja knjiga izvrsna prilika i ostalim bhaktama iz kongregacije koji žele biti dio sankirtana, tako što će ponuditi pomoć sankirtan bhaktama raznovrsnim službama u hramu kako bi sankirtaneri mogli duže provesti na ulici i kvalitetnije se pripremiti za tu službu.

Za Janmastami maraton podijeljeno je 454 knjiga. Sudjelovali su svi hramski bhakte bez iznimke, a na razne načine pomogli su im mataji's Ljerka, Manjari Priya i Domagoja. Bh. Marko Kokolić je sponzorirao jedan dio podijeljenih knjiga u vrijednosti od 1.000 kn. Dhanvantari das nam je uvelike pomogao svojim redovnim službama pri oltaru. Izdvojili bismo kako je Ambasador Indije, Njegova Ekscelencija Raj Kumar Srivastava, rodom iz Mathure, za Janmastami festival dobio set biografije o Srila Prabhupadi.

Za Radhastami maraton entuzijazam bhakta se povećao još više pa je tako za zadovoljstvo Srimati Radharani podijeljeno 686 knjiga. Ovoga puta vrijednim službama sankirtan bhaktama su pomogli mataji Ljerka, Dhanvantari das i ponovno bh. Marko Kokolić koji je ovoga puta sponzorirao knjige u vrijednosti od čak 3.000 kn, a svakodnevno je dolazio u hram gdje je barem 4 sata čistio sve po redu. Sva slava svima!

SANKIRTAN

Srpanj: 625

Kolovoz: 1.643

Rujan: 1.744

UKUPNO: 4.012 knjiga

BBT KAMPANJA

BBT ured ISKCON-a u Republici Hrvatskoj i sankirtan bhakte trebaju vašu pomoć!

Prisiljeni raznoraznim okolnostima, u samo dvije posljednje godine, čak smo dva puta prebacivali knjige iz centralnog skladišta na novu adresu. Osim što takve akcije seljenja same po sebi koštaju, a cijene najma prostora za skladištenje neprestano rastu, ustanovili smo jednu veliku i nepravednu nelogičnost. Naime, trošak skladištenja gotovo polovice od ukupno 50.000 KNJIGA nadvisuje nabavnu cijenu istih. Takvo stanje je već 10 DO 15 GODINA! Radi se o kvalitetnim i duhovno moćnim naslovima poput Nektara predanosti, Krsna book-a i Prabhupada lilamrte, koji ne samo da svo to vrijeme "skupljaju prašinu", već i njihovim prebacivanjem iz jednog skladišta u drugo trpe razna oštećenja.

Tiskarski gledano, to su sve izdanja sa velikim brojem stranica i dobrim uvezom te tvrdim koricama, što ih čini jednostavno preskupima za trenutnu platežnu moć prosječnog građanina. Zbog toga, naši sankirtan bhakte radije izabiru dijeliti manje i jeftinije knjige koje su kao takve pristupačnije ljudima. Osim toga, želja nam je za masovnu distribuciju tiskati NOVE I POTREBNE NASLOVE Srila Prabhupadinih knjiga, što neće biti moguće sve dok ne riješimo navedeni problem.

BBT ured i zagrebački hram došli su na ideju kako dijeljenje tih velikih, kvalitetnih i duhovno moćnih knjiga staviti na raketni pogon. Budući da se na Novoj Jaladuti trenutno knjige jako dobro dijele (u prosjeku 450-500 KNJIGA / TJEDNO *), željeli bismo iskoristiti taj entuzijazam i dodatno ga povećati obaranjem cijena velikim knjigama, kako bi ih naši sankirtaneri bez "pritiska cijene" mogli lakše dijeliti na ulici. Uz vašu pomoć mogli bismo zajedničkim snagama u samo nekoliko mjeseci podijeliti upravo one knjige za koje se posljednjih 10 do 15 godina smatralo da ih je nemoguće podijeliti.

Pomoći možete uplatom REDOVNIH ILI POVREMENIH DONACIJA na bankovni račun nacionalnog BBT-a sa naznakom "Kampanja".

Broj računa: HR4623400091510563523

Nositelj računa: "Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Republici Hrvatskoj, BBT"

Svrha uplate: "Kampanja"

Kontakt: Devarsi Narada das, +385 913490702

* OD POČETKA KAMPANJE PRIJE DVA MJESECA, BROJ PODIJELJENIH KNJIGA TJEDNO SE UDVOSTRUČIO!!!

IZVJEŠTAJ:

Od početka kampanje ukupno je prikupljeno 20.200,00 kn od bhakta i dobronamjernika. To je pomoglo da od ukupne cifre 4.012 podijeljenih knjiga (srpanj, kolovoz i rujan) veći dio budu upravo velike knjige, osobito Nektar predanosti. Značajno smo smanjili jednu od paleta Nektara predanosti koja je nekad bila do stropa.

MOLIMO VAS DA NASTAVIMO SA OVOM AKCIJOM I JOŠ VIŠE POVEĆAMO DIJELJENJE KNJIGA U HRVATSKOJ!

RATHA YATRA

Sedma po redu Ratha Yatra u gradu Zagrebu ponovno je okupila veliki broj bhakta i posjetitelja. Istaknuli bismo kako je ove godine podijeljeno rekordnih 240 knjiga, a podijeljeno je preko 250 paketa prasadama. Zahvaljujemo se svima koji su potpomogli ovaj veliki događaj, kako službama tako i donacijama. Naročite pohvale idu organizatoru Devarsi Narada prabhuu i Gopi Kanta mataji koji su ovo omogućili.

paypal

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala, email: zagreb@iskcon.hr

klub 108

Donacije za hram ili za Klub 108 možete uplatiti na IBAN: HR1123400091110102369.

kapitalni projekti

Donacije za kapitalne projekte možete uplatiti na IBAN: HR5623400091510955126.

HVALA

Adresa
Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne u Zagrebu,
Bizek II. 36, Zagreb
OIB: 47957098487
IBAN HR1123400091110102369  

Kontakt
E-mail: zagreb@iskcon.hr 
Mobitel: +385 97 68 108 68

DIJELI OVU STRANICU!

Site was designed with Mobirise