NOVA JALADUTA NOVOSTI #33
(OŽUJAK 2022.)

NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

GAURA-PURNIMA

Uz harinam, sankirtan i festival u hramu obilježili smo Dan pojave Gospodina Caitanye.

BE A MONK

Drugi po redu, 'Be a Monk' program privukao je dvije potpuno "nove" osobe i nekolicinu "starih". Podsjećamo, program ima za svrhu privući zainteresirane za više transcendentalno iskustvo prakticiranja svjesnosti Krišne u hramu. Sudionici su tako imali priliku prisustvovati svim hramskim programima, raditi službu, mantrati, sudjelovati u nekoliko radionica i sprijateljiti se s ostalim bhaktama i monasima u hramu.

ŠKOLA BHAKTI YOGE

U ožujku smo održali prva dva predmeta u ciklusu predavanja Škola bhakti yoge. Predavači su bili Vaikuntha-murti das i Patita-pavana das.

U narednim tjednima i mjesecima planiramo nastaviti s različitim zanimljivim predavanjima i predmetima.

KONGREGACIJSKA
NAMA-HATTA

Tijekom ožujka održana su dva nama-hatta kongregacijska programa (Vaisnava Mandala) u prostorijama Joyful Kitchen-a. U užoj organizaciji službu radi desetak bhakta, a predavanja su naknadno dostupna na YouTube kanalu 'Vaisnava Mandala', kao i Facebook stranici istog naziva.

MANTRA WAVES

mantra waves

HARINAM

U ožujku smo gotovo svakodnevno izlazili van u harinam.

Posebno moćni i privlačni bili su večernji harinami subotom.

U jednom takvom harinamu, u jednom trenutku aktivno je sudjelovalo oko 40 bhakta i prolaznika. Idućeg dana, na Sunday Feast-u, hram je prvi puta posjetilo šestero potpuno novih ljudi.

Hvala svima na sudjelovanju u ovoj važnoj misiji, a naročito hvala i pohvala bhn. Kristini i Vrsabha prabhuu koji su preuzeli veliku odgovornost organizacije harinama.

SANKIRTAN

U ožujku je podijeljeno 750 transcendentalnih knjiga Srila Prabhupade.

PARKING

Sve je bliži dan potpunog obnavljanja parkinga. Upravo smo uspješno završili zahtjevnu fazu kupovine kocki u iznosi 85.000 kn. Za samu izradu kocki trebati će nešto više od mjesec dana, jer nakon što se izliju u kalupe moraju "sazrjeti", te se pjeskare i još dodatno obrađuju. S obzirom na to, radovi na parkingu bi mogli početi početkom lipnja. U idućem broju, obavijestit ćemo vas o sljedećim fazama koje uključuju pripremanje podloge, polaganje rubnjaka i ostale radove. Izvršitelj radova je ovlaštena i preporučena tvrtka koja daje 20-godišnje jamstvo na svoj rad.

paypal

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala, email: zagreb@iskcon.hr

klub 108

Donacije za hram ili za Klub 108 možete uplatiti na IBAN: HR1123400091110102369.

kapitalni projekti

Donacije za kapitalne projekte možete uplatiti na IBAN: HR5623400091510955126.

HVALA

Adresa
Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne u Zagrebu,
Bizek II. 36, Zagreb
OIB: 47957098487
IBAN HR1123400091110102369  

Kontakt
E-mail: zagreb@iskcon.hr 
Mobitel: +385 97 68 108 68

DIJELI OVU STRANICU!

This web page was created with Mobirise