NOVA JALADUTA NOVOSTI #31
(SIJEČANJ 2022.)

NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

DOČEK NOVE GODINE U HRAMU

Premda novogodišnja euforija uredno zaobilazi bhakte, ne i entuzijazam iskoristiti svaku moguću priliku za slaviti Krišnu. Tako smo posljednjeg dana kalendarske 2021. godine organizirali veliki novogodišnji festival. Samoj organizaciji pridružio se Kakudmi das koji je za bhakte pripremio ugodna iznenađenja i osvježenja u obliku predstave na temu "Um caruje" te mini-koncerta gdje je bhajan-bend otpjevao mahamantru na poznatu melodiju grupe Abba, The Winner Takes It All. Uz sve to, svojim društvom nas je počastio i Bhakti Ananda Tirtha Maharaj, uz čije smo bhajane i kirtan ušli u Novu 2022. godinu.

PRABHUPADA MARATON 2021.

Posljednji maraton dijeljenja knjiga premašio je svaka očekivanja. Tako su u prosincu 2021. godine u Hrvatskoj podijeljene 4629 transcendentalne knjige Srila Prabhupade! Vrijedi napomenuti kako ovaj maraton bilježi povećanje od čak 916 knjiga, u odnosu na prošlogodišnji maraton.

BE A MONK

Iz sve popularnijeg Mantra Waves programa za nove ljude niknuo je još jedan program - 'Be a monk'. Cilj programa je omogućiti im, da osim posjete naših programa u gradu, pronađu više transcendentalno iskustvo svjesnosti Krišne u društvu bhakta, koji žive kao monasi u hramu. Tako je četvero potpuno novih osoba provelo tri dana u hramu, gdje su stekli mnoga znanja i poneku vještinu.

Prvi dan i okupljanje počelo je s večernjim programom - Gaura-arotikom i kratkim predavanjem:

Nakon toga upoznavanje uz vruće purije s posipanim šećerom u prahu i domaće mlijeko:

A najbolji početak dana je uz pjevanje i plesanje s bhaktama za zadovoljstvo Sri Sri Gaura Nitai:

Malo škole sviranja glazbenih instrumenata:

I seminar o japa meditaciji:

Praktična demonstracija i vježbanje sljedećeg jutra:

Služba:

Tečaj kuhanja:

Izvannastavne aktivnosti za ksatriye:

Kirtan večer:

HARINAM-SANKIRTAN

Još uvijek pod dojmom prošlogodišnjih prosinačkih Tjednih Sankirtan Festivala nezaustavljivi bhakte, i to poglavito naše mlade snage, su gotovo svakodnevno održavali hariname u gradu, a u siječnju je podijeljeno oko 600 knjiga Srila Prabhupade.

MANTRA WAVES

PREDAVANJE - SVJETLO BHAGAVATE

Devarsi Narada das i Gopi-gita devi dasi održali su predavanje na temu iz poznate knjige Srila Prabhupade - Svjetlo Bhagavate.

SANKIRTAN FESTIVAL

U društvu Njegove Svetosti Candramauli Swamija proslavili smo sve bhakte koji su dijelili i podijelili, ne manje od jedne knjige, a više od nula knjiga.

Po običaju, prvo mjesto pripalo je Nayananandi dasu. 

Slijedio ga je Lomancita das na drugom mjestu, koji je, zanimljivo, podijelio više knjiga, ali ga je Naya dobio na bodove budući da je isti podijelio više velikih knjiga koje i "vrijede" više.

PARKING - IZVJEŠTAJ

S radošću Vas želimo izvijestiti kako je na dan 14. ožujka 2022. prikupljen cijeli iznos od 206.000,00 HRK potreban za renovaciju parkinga! Kocke su odabrane i za koji dan završava proces njihove kupnje kao i dodatnog materijala. Prvi smo na redu čekanja kod izvođača radova. Nastaviti ćemo Vas redovno izvještavati o napretku radova.

Podsjećamo kako je, nakon gradnje samoga hrama, uređenje parkinga naš najveći kapitalni projekt. Odvažili smo se odabrati kvalitetu makar po većoj cijeni, jer za Sri Sri Gaura Nitai i bhakte želimo samo najbolje.

Neizmjerno hvala svima na uplaćenim donacijama, i nadasve, na vašem strpljenju.

Paralelno s parkingom planiramo ući u još jedan manji projekt renovacije hrama, ali to ostavljamo za iznenađenje.

paypal

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala, email: zagreb@iskcon.hr

klub 108

Donacije za hram ili za Klub 108 možete uplatiti na IBAN: HR1123400091110102369.

kapitalni projekti

Donacije za kapitalne projekte možete uplatiti na IBAN: HR5623400091510955126.

HVALA

Adresa
Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne u Zagrebu,
Bizek II. 36, Zagreb
OIB: 47957098487
IBAN HR1123400091110102369  

Kontakt
E-mail: zagreb@iskcon.hr 
Mobitel: +385 97 68 108 68

DIJELI OVU STRANICU!

Designed with Mobirise - Go here