NOVA JALADUTA NOVOSTI #25
(SRPANJ 2021.)

NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

INICIJACIJE U DARUVARU

Svoje novo, duhovno rođenje, dobili su bhakta Matko i bhaktin Sandra (supruga Kale dase). Matko je postao Mrgendra das, a Sandra Saridvara devi dasi. Za ovako divna i moćna imena zaslužan je njihov duhovni učitelj, Njegova Svetost Bhakti Vikasa Swami. Maharaj je tom prilikom bio prisutan preko Zoom-a, dok je Divya-prabandha das pred novoiniciranima izveo yajnu u Daruvaru.

Osim bh. Matka i bhn. Sandre inicijacije je dobilo još dvoje bhakta iz Ukrajine koji su samo u tu svrhu došli iz svoje matične zemlje.

POGREB MATAJI MIRNE

Rođenje i smrt dva su neizbježna događaja za sva živa bića u materijalnome svijetu. Tako, pored gore spomenutih lijepih vijesti o rođenjima, imamo i jednu, nikada ugodnu, a to je napuštanje tijela mataji Mirne. Kremaciji na Mirogoju prisustvovala je nekolicina bhakta iz Zagreba. Bhavada das je pjevao bhajane, a Ayodhya-deva das je održao kratak govor na temu besmrtnosti duše.

Želimo joj blagoslove Šri Šri Gaura Nitai i Šrila Prabhupade za uspješan nastavak putovanja Krišni!

TRAVELING BHAKTA U ČAKOVEC I PULU

Svoju prvu putujuću sankirtan avanturu imalo je priliku doživjeti dvoje mladih bhakta iz hrama, bh. Kristian i bh. Kenan, koje je, najprije u Čakovec, a potom u Pulu, poveo Vaikuntha-murti das. Pridružio im se i izraelski sankirtan gerilac Nirguna das. Njih četvero su zajedničkim snagama podijelili 240 knjiga Šrila Prabhupade!

RUSKE SNAGE

Dodatno pojačanje sankirtan misiji, i to naročito u dijeljenju knjiga, pojavilo se u formi dvojice transcendentalne braće brahmacarija - Ameyatme dase i bhakta Andreia - koje je njihov duhovni učitelj Bhakti Vikasa Swami poslao kod nas.

TRAVELING BHAKTA U OSIJEK

Na drugo sankirtan putovanje ovoga mjeseca otisnuli su se, ponovno Vaikuntha-murti das i Nirguna das, te bhakte iz Rusije - Ameyatma das i bh. Andrei. Udruženi s lokalnom sankirtan legendom, Jagat-pujya dasom, u Osijeku je tom prilikom podijeljeno 330 knjiga Šrila Prabhupade!

HARINAM TURNEJA S BHAKTI ANANDA TIRTHA MAHARAJEM

Markandeya-rsi das i Mrgendra das proveli su dva tjedna na uzbudljivoj harinam turneji s Bhakti Ananda Tirtha Maharajem.

HARINAMI U ZAGREBU

Premda smo ovaj mjesec veći naglasak stavili na sankirtan, tj. dijeljenje knjiga, ipak smo uspjeli održati vatru harinama gorućom.

SANKIRTAN

Ovaj mjesec se pokazao veoma uspješnim u pogledu mnogih stvari, a najveće nam je zadovoljstvo da je tako bilo i u svezi rezultata dijeljenja knjiga. Imali smo čak tri sankirtan turneje; sankirtan obuku je dobilo četvero mladih bhakta, a ostvareno je i gotovo dvostruko povećanje rezultata podijeljenih knjiga.

U Srpnju je podijeljeno 2000 knjiga!

Naročito bismo pohvalili i tražili vaše blagoslove za njihov uspješan nastavak služenja u sankirtan misiji, bh. Antonia, bh. Kenana, bh. Maria i bhn. Kristinu.

NOVI BHAGAVATAM SETOVI NA ENGLESKOM JEZIKU

Uz pomoć Sjevernoeuropskog BBT-a tiskali smo dvije palete kompleta izvornog engleskog izdanja Śrīmad Bhāgavatama na engleskom jeziku. Knjige su dostupne u zagrebačkom hramu po popularnoj cijeni od 2200 kuna. Na raspolaganju je još samo 56 setova!

Kontakt osoba: Vraja Mandali Priya devi dasi, 091 562 64 62, irenastipisic108@gmail.com.

BHADRA PURNIMA

Bliži nam se mjesec Bhadra (Rujan). Kaže se da onaj tko u tom mjesecu na Dan punog mjeseca (Bhadra-purnima) postavi Śrīmad Bhāgavatam na zlatno prijestolje i pokloni ga nekome dostiže vrhovno transcendentalno odredište (SB 12.13.13).

Taj jedinstveni i posebni dan dolazi vrlo skoro. Točnije, 20. rujna 2021. Imamo za cilj povezati ovaj veliki događaj s prikupljanjem sredstava za parking. Podsjećamo, parking je u gotovo neupotrebljivom stanju i hitno treba renovaciju.

Devarsi Narada das oformljuje tim bhahta koji bi se potrudio telefonski kontaktirati gotovo sve naše članove, prijatelje i dobronamjernike te im ponuditi prvo i drugo pjevanje na hrvatskom jeziku. Naravno, ne morate čekati poziv, već odmah sad naručite svoje primjerke koje ćete obožavati i pokloniti taj dan.

Sve vas pozivamo ceremoniji obožavanja Śrīmad Bhāgavatama koja će se dogoditi u hramu u jutarnjim satima, 20.9.2021.

ŠKOLA BHAKTI YOGE

U prošlom Izdanju mogli ste čitati kako se hram napunio (i nastavlja se puniti) mladim sankirtan snagama. Isto tako, i mladi bhakte u kongregaciji su se aktivirali te se, osim sve učestalijim posjetama hramskim programima, sve više uključuju u mnoge službe te prirodno preuzimaju sve više odgovornosti u hramu i zajednici. Tako smo za njih održali sedmodnevnu 'Školu Bhakti Yoge' u kojoj su imali priliku naučiti mnogo o neophodnim filozofskim osnovama bhakti-yoge, kao i o njihovim praktičnim primjenama u hramu, ali i kod kuće.

Voditelj Škole je Vaikuntha-murti das koji će, zajedno s drugim predavačima, nastaviti održavati predavanja vikendima.

DRVA

Stigla su drva u vrijednosti 18 000 kn kako bismo hram mogli držati toplim i ugodnim za boravak po zimi.

PRILIKE ZA SLUŽBU

Klub 108: Redovne i postojane donacije uvelike mogu pomoći u podizanju kvalitete obožavanja Šri Šri Gaura Nitai u hramu. Pridružite se Klubu mjesečnim donacijama u iznosu 108 kuna. Mnogi bhakte koriste trajni nalog kojega svatko, na osnovu tekućeg računa, može otvoriti u svojoj banci kako bi se uplata automatski izvršavala na hramski račun svakoga mjeseca. Kontakt za informacije i pomoć oko otvaranja trajnog naloga: Devarsi Narada das, 091 349 07 02.

Bhoga za božanstva: Ukoliko imate brahmansku inicijaciju možete kod kuće pripremiti jelo poput slatkiša te ga donijeti u hram kako bi se ono moglo ponuditi za večeru Šri Šri Gaura Nitai.

Oltar: Napokon, nakon dugo vremena, gotovo sve službe pri oltaru pa i one najzahtjevnije, poput jutarnje puje, u potpunosti su pokrivene. Time su hramski bhakte misionari oslobođeni neugodnog osjećaja pritiska te se s većom kvantitetom, ali i kvalitetom mogu posvetiti propovijedanju, što se itekako vidi po rezultatu. Kakogod, svi koji se želite i možete uključiti u hramsko obožavanje Sri Sri Gaura Nitai, ta prilika je tu za Vas, a nudimo i osobnu edukaciju oko svih oltarskih službi.

Ovom prilikom pohvalili bismo Dhanvantari dasa, Jayanti devi dasi i Sasini devi dasi koji su iskoristili dobrobit toga te imaju redovnu službu za božanstva u hramu.

Potrebe bhakta: Želimo da svi bhakte, stanovnici hrama, udobno i zadovoljno nastave služiti mirnoga uma. Naročito sankirtan bhakte koji gotovo svakodnevno izlaze van zahtijevaju kvalitetnu i udobnu odjeću i obuću, termos boce, torbe i kolica itd. Svojim donacijama, namjenski za tu svrhu, možete pomoći da im to osiguramo.

Iskoristili bismo priliku pohvaliti Cintamani-dhama devi dasi i Satya-sandha dasa, Sasini devi dasi i bhn. Snežanu koji redovno, svakoga mjeseca, služe na ovaj način svojim značajnim i velikodušnim donacijama.

Osim ako je navedeno drugačije, kontakt osoba za sve službe je
Vaikuntha-murti das, 097 68 108 68.

paypal

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala, email: zagreb@iskcon.hr

klub 108

Donacije za hram ili za Klub 108 mozete uplatiti na IBAN: HR1123400091110102369.

kapitalni projekti

Donacije za izgradnju parkinga ili druge kapitalne projekte možete uplatiti na IBAN: HR5623400091510955126.

HVALA

Adresa
Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne u Zagrebu,
Bizek II. 36, Zagreb
OIB: 47957098487
IBAN HR1123400091110102369  

Kontakt
E-mail: zagreb@iskcon.hr 
Mobitel: +385 97 68 108 68

DIJELI OVU STRANICU!

Page was created with Mobirise