NOVA JALADUTA NOVOSTI #15
(RUJAN 2020.)

NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

RIJEČ UREDNIKA 

Dragi bhakte i prijatelji,

Slijede novosti o događanjima u zajednici, okupljenoj oko Nova Jaladuta Sri Sri Gaura Nitai hrama u Zagrebu, za mjesec rujan.

Budući da zagrebački hram od sada ima novu tajnicu, bhn. Irenu, ona samim time preuzima uredništvo biltena.

Od sada, svoje tekstove i fotografije, koje smatrate vrijednim objavljivanja, možete slati na email adresu tajnik.zagreb@iskcon.hr .

INICIJATIVA ‘ŽIVI DA DAJEŠ’

ISKCON na međunarodnoj razini pokrenuo je inicijativu ‘Živi da daješ’, koja ima za cilj podijeliti 2 milijuna Bhagavad Gita do 7. Siječnja 2021. godine. Tako smo se i mi, ispred Nova Jaladuta hrama, obvezali podijeliti sve Bhagavad-gite, njih 957, koliko ih trenutno imamo u skladištu.

Svi ste pozvani priključiti se akciji tako da sami podijelite što više Bhagavad-gita ili pomognete našim djeliteljima.

Sve informacije možete naći na linku: http://zagreb.iskcon.hr/

ŽIVI DA DAJEŠ

VRLO USPJEŠNO DIJELJENJE KNJIGA

Ovaj mjesec pokazao se veoma uspješnim što se tiče sankirtana. Osim hramskih bhakta (Lomancita das, Markandeya das, Adhata das, bh. Gauranga i bh. Matko), istaknuli su se i Nayanananda das, Vaikuntha-murti das, bhn. Irena, Vedanta-krt das i bhn. Jovana. Svi oni su, zajedničkim naporima, podijelili, sjajnih, 988 knjiga!

Hramski bhakte su dio tih knjiga podijelili u Rijeci, gdje su proveli tjedan dana.

BHAKTI-SASTRI

U hramu je, u periodu između 4. i 13. rujna, održan prvi dio seminara (bhakti-sastri) iz Nektara predanosti (knjiga Srila Prabhupade). Voditelj-predavač bio je Mahajvala das.

Odaziv polaznika bio je oduševljavajući!

Vrijedi spomenuti kako su polaznici seminara, predvođeni Mahajvala dasom, odradili i "terensku nastavu" na Trgu bana J. J., pjevajući i plešući, te dijeleći knjige prolaznicima.

Drugi dio seminara planiran je u studenom.

NOVI PREDSJEDNIK ZAGREBAČKE YATRE

Ayodhya-deva das

Održana je sjednica Lokalnog Vaišnavskog Vijeća, ovoga puta u stanu Ayodhya-deva dase i mataji Kalakanti devi dasi, prekrasnom hramu Sri Sri Radha Krsne. Na tom sastanku izabran je novi predsjednik Međunarodnog društva za svjesnost Krišne u Zagrebu: Ayodhya-deva das. Poželimo mu uspješno vršenje ove zahtjevne i odgovorne dužnosti.

NAMA-YAJNA

Njegova Svetost Candramauli Swami

U sklopu svjetskog festival/inicijative, 'Tjedan Svetog Imena', održana je četverosatna Nama-yajna u hramu. Svojim društvom i entuzijastičnim kirtanom, počastio nas je Njegova Svetost Candramauli Swami. Unatoč sverastućoj zabrinutosti građana u vezi epidemije, odazvalo se više od 30 bhakta i gostiju.

IZLET GOPAL-GURU ŠKOLE NA BUNDEKU

Roditelji i njihova djeca, polaznici Gopal-guru škole, proveli su cijeli dan na Bundeku gdje su uz bhajane, gitaru, obilan prasadam i hranjenje duša u pernatim letećim tijelima, slavili Krsnu.

Održan je i roditeljski sastanak na kojem su se dale smjernice za nastavak Gopal-guru škole u ovim izazovnim vremenima.

SUNDAY LOVE FEAST

Već tradicionalno, jedan Nedjeljni festival u hramu seli u Češki dom. Predavanje je u Šubićevoj održao Nitai-paramananda das, a veliku gozbu skuhao je, kao i uvijek, uvijek predani, Gaura-mitra das.

Sunday Love Feast

SOLARNI PANELI - IZVJEŠTAJ

Nakon višemjesečne borbe s raznoraznim izazovima, na krovište hrama napokon su postavljeni solarni paneli. Paneli će omogućiti veliku uštedu financijskom odjeljenju hrama, a i, budući da neće biti toliko loženja, a što je, naročito u zimskim vremenima, uzimalo mnogo vremena i energije, omogućit će brahmacarijima veći angažman u propovijedačke aktivnosti.

Kakogod, ostaje još izvršiti priključak čitave instalacije na spremnik vode, što, s obzirom na dostupnost kvalificiranih majstora, očekujemo da bi moglo biti učinjeno kroz nekoliko tjedana.

Ponovno želimo iskoristiti priliku zahvaliti se svim donatorima bez kojih ovaj veliki zadatak ne bi bio moguć.

EKO KONTEJNER

Ako ste dolazili u hram, možda ste na parkiralištu primijetili novi, sivi kontejner koji služi za odvajanje plastike i metala. I do sada se otpad odvajao, ali zbog povećanog obima otpada za reciklažu, ovakva pogodnost bila je neophodna.

eko kontejner

PEKMEZ

Bhn. Jovana i Vedanta-krt das nastavili su s tradicijom pravljenja pekmeza u zagrebačkom hramu te su tako njihove vrijedne ručice proizvele veliki broj teglica s pekmezom od šljiva za zadovoljstvo Sri Sri Gaura Nitai.

ZAHVALE

Adhata das, bh. Gauranga i bh. Matko za čišćenje ogromne količine šljiva za pekmez.

Bhn. Jovana, Vedanta-krt das i Daya-sindhu das za pravljenje pekmeza.

Bhn. Larisa za detaljno očišćene i oribane lonce.

Vedanta-krt das i bhn. Jovana za sve službe u kuhinji, pri oltaru, asistiranju u pujari odjeljenju i sve to po cijele dane kako bi hramski bhakte bezbrižno mogli putovati i dijeliti knjige. Vedanta-krt je svojim naporima tako pokušao oboriti rekord, prethodno postavljen od strane Suvarna-bindu dase. Vedanta je radio puju, oblačio božanstva, nudio Prabhupad-arati u temple roomu, nakon čega bi išao kuhati doručak, a da je bilo ikoga u temple roomu, sigurno bi još dao i lekciju :)

Kala das i bhn Sandra na donacijama za hram.

Bh Neno za redovito donošenje mlijeka za božanstva.

Markandeya-rsi das za skidanje svih radijatora i njihovom detaljnom pranju te ponovnom vraćanju na mjesto.

paypal

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala, email: zagreb@iskcon.hr

klub 108

Donacije za hram ili za Klub 108 mozete uplatiti na IBAN: HR1123400091110102369.

kapitalni projekti

Donacije za izgradnju parkinga ili druge kapitalne projekte možete uplatiti na IBAN: HR5623400091510955126.

HVALA

Adresa
Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne u Zagrebu,
II Bizek 36, Zagreb
OIB: 47957098487
IBAN HR1123400091110102369  

Kontakt
E-mail: zagreb@iskcon.hr 
Mobitel: +385 97 753 23 97

DIJELI OVU STRANICU!

Mobirise web software - More here