NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

NOVA JALADUTA NOVOSTI #13

RIJEČ UREDNIKA

Dragi bhakte i prijatelji, hvala vam što pratite vijesti o zbivanjima i programima u Sri Sri Gaura Nitai Novoj Jaladuti kroz ovaj bilten već više od godinu dana. Ponovno vas i dalje podsjećamo, ako imate neku vijest i fotografije, slobodno šaljite na adresu: dalibor.maric@iskcon.hr.

Predsjedavajući temple boarda Devarsi Narada das

Odlazak Bhakti Charu Swamija

U srpnju nas je iznenada napustio zbog bolesti izazvane COVID-19 jedan od lidera GBC ISKCON-a, HH Bhakti Charu Swami. U posljednjim danima Srila Prabhupadovog boravka na planetu, HH Bhakti Charu Swami mu je kuhao i brinuo se o njemu. No, zanimljivo je da se na zadnjem predavanju koje je Bhakti Charu Swami održao, spominje kako mu je u jednom trenutku Srila Prabhupada rekao - ''Od sada ne moraš više kuhati za mene.'' Time mu je Srila Prabhupada nagovijestio da se sprema otići iz ovoga svijeta. Ne znamo je li tom anegdotom iz Srila Prabhupadovog života HH Bhakti Charu Swami htio također nagovijestiti i svoj vlastiti odlazak iz ovoga svijeta jer je na Vyasa puja ponudi 2012. godine napisao Srila Prabhupadu - ''Ja sam sad završio sve što si tražio od mene, molim te, dozvoli mi sada da se vratim tebi."

Povodom njegovog odlaska prigodno predavanje u hramu Nova Jaladuta održao je Vaikuntha Murti das.

Bhakti Charu Swami

Odlazak Daya Mayi mataji

Daya Mayi devi dasi, učenica HH Sacinandane Swamija i poznata javna osoba koja je bhakte srela još prije kojih tridesetak godina, napustila je tijelo. Čak je i u svojim posljednjim tjednima pripremala večer poezije na koje je pozvala i bhakte kako bi je oplemenili s bhajanima, ali očito je da njeno tijelo staro više od 90 godina to nije izdržalo. Daya Mayi mataji će ostati i poznata po radio dramama koje je radila za Hrvatski radio, a najpoznatija od njih je bila drama "Jada Bharata".

Odlazak Daya Mayi mataji

Kirtan večer

Na sastancima novog Lokalnog vaisnavskog vijeća jedan od prihvaćenih planova do kraja ove godine je i nastavak podizanja duhovnih standarda provođenjem kirtan večeri, japa radionica (mantranje 64 kruga), poticanja čitanja Srila Prabhupadovih knjiga... Tako je u srpnju u organizaciji Vaikuntha Murti dasa održana i prva kirtan večer. Ovi programi će se odvijati jednom mjesečno.

Kirtan večer

Sunday Feast na otvorenom

Zbog povećanja broja oboljelih od korona virusa, bhakte su počeli organizirati nedjeljne programe na livadi pored hrama. Do sada su već održana takva tri programa. Bhaktama su se programi jako svidjeli (vjerujemo i susjedima), a primijetili smo i da povrće u vrtu bolje raste.

Brahmacharyi na ''krstarenju''

HH Bhakti Ananda Thirtha Swami  je i ove godine, kao i prethodnih godina, organizirao hariname i sankirtan po jadranskim otocima do kojih su bhakte dolazili brodom - jedrilicom. Bramacharyi iz Zagrebačkog hrama su s Nayanananda dasom bili članovi posade i pomogli su Maharaju u distribuciji Srila Prabhupadovih knjiga i širenju svetog imena po teško pristupačnim mjestima. Nastavak ove turneje očekuje se početkom kolovoza.

Brahmacharyi na ''krstarenju''
Brahmacharyi na ''krstarenju''

Organizacija predavanja na otoku Pašmanu

Naši bhakte, mataji Jovana i Vedanta Krt organizirali su mnoge programe na otoku Pašmanu, a važno je za istaknuti da se jedan od programa spojio s programom bhakta koji su došli brodom i koji su spomenuti u prethodnoj vijesti. HH Bhakti Ananada Tirtha Swami je na otoku Pašmanu održao dva predavanja.

Organizacija predavanja na otoku Pašmanu

Distribucija knjiga na „Seasplash Festivalu“

Adatha das i bhakta Gauranga posjetili su glazbeni alternativni festival pod nazivom ''Seasplash Festival''. Tijekom tog festivala podijelili su značajan broj knjiga te su uzeli mnoge kontakte kako bi mogli ostvariti neku buduću suradnju s organizatorima festivala.

Distribucija knjiga na „Seasplash Festivalu“

Završna faza postavljanje solarnih panela

Prikupljanje sredstava za solarne panele je u tijeku i napreduje jako dobro te je do sada prikupljeno 30.000,00 kuna. Preostaje još prikupiti 10.000,00 kn do ukupnog potrebnog iznosa od 40.000 kn. Solarni paneli će se postaviti na krovu zgrade hrama i služit će za grijanje sanitarne vode. U isto vrijeme počeli su pregovori za postavljanje još 6 panela koji bi se ugradili u bliskoj budućnosti te bi grijali vodu zimi za radijatore i time bi se smanjili troškovi za ogrijev u iznosu od dvije trećine iznosa potrebnog za kupnju drva. 

I dalje vas molimo da ovu hvale vrijednu akciju podržite svojim donacijama na IBAN: HR5623400091510955126.

Završna faza postavljanje solarnih panela

ZAHVALE

Hvala mataji Ini na posjetu hramu, tajničkim službama i obavljanju hramskih službi.

Hvala mataji Savitri na donaciji mahuna i preukusnoj piti koju je pripremila za Sunday Feast.

Hvala Danvatari dasu na pomoći u kuhinji.

Hvala bhakta Mariu na bojanju stolarije hrama.

Hvala Sadhu Mati Sakhi devi dasi i Gaura Mitri dasu na kuhanju tijekom nedjeljnih programa.

Hvala bhakta Matku na pomoći pri radu na pripremi trećeg pjevanja Shrimad Bhagvatama i drugim službama, a ponajviše u čestim izlascima u sankirtan i pomoći pri održavanju hrama.

Hvala Avadhuta Nitai dasu na postavljanju rasvjete na oltar.

Avadhuta Nitai

Hvala bhakta Neni, bhakti Matku i Adhati dasu na sređivanju hramskog tavana.

uređenje tavana

Hvala bhakta Željku za promjenu ventilatora na pojačalu u hramskoj prostoriji (sad više ne bruji za vrijeme predavanja).

ventilator

Hvala bhakta Neni na košenju trave oko hrama.

Hvala Lila Shakti mataji za njen dolazak i službu pri oltaru.

Hvala mataji Sandri na pranju hramskih prozora.

Najave

Sri Krsna Janmastami će biti organiziran u hramu 12.8., a za detalje programa možete pogledati na linku https://portal.iskcon.hr/index.php?p=events&id=18382.

Sri Krsna Janmastami

Odmah sutradan 13.8. održat će se i proslava Prabhupadine Vyasa-puje. Detalji na linku https://portal.iskcon.hr/index.php?p=events&id=18381.

Prabhupadina Vyasa-puja

Ratha Yatra u Zagrebu

19.8. u sklopu festivala Cest is the best održat će se 5. Ratha Yatra u Zagrebu. Više informacija na https://portal.iskcon.hr/index.php?p=events&id=18386.

Budući da ovaj festival ovisi isključivo o donacijama, molimo vas na donji IBAN uplatite i vaš cijenjeni doprinos.

IBAN: HR1123400091110102369

Možete sponzorirati sljedeće:

- Dovoženje same kočije 3000,00 kn

- Cvijeće za ukrašavanje 1000,00 kn

- Organizacijski troškovi i trošak propovjednika i drugih sudionika 2000,00 kn

- Jaganatha, Baladeva i Subhadra, prijevoz iz Rijeke i nazad 450,00 kn

- Voće za na kočiju 350,00 kn

- Namirnice za prasadam 2000,00

- Projekt menadžment 350,00

Hvala vam od srca

ratha-yatra zagreb

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala,
email: zagreb@iskcon.hr

Donacije za hram ili za Klub 108 mozete uplatiti na
IBAN: HR1123400091110102369.

Donacije za solarne panele ili druge kapitalne projekte možete uplatiti na IBAN: HR5623400091510955126.

Hvala.

Adresa
Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne u Zagrebu,
II Bizek 36, Zagreb
OIB: 47957098487
IBAN HR1123400091110102369  

Kontakt
E-mail: zagreb@iskcon.hr 
Mobitel: +385 97 753 23 97

DIJELI OVU STRANICU!

Set up a web page with Mobirise